Moderna, o capcană aparent salvatoare – vaccinarea nu este o soluție, ci o armă?

Israelul a semnat primul contract pentru vaccinurile Moderna Covid19 în iunie 2020, încă de pe vremea în care vaccinurile companiei erau abia în faza a doua de testare. Guvernul Israelian a suplimentat cererea inițială cu încă 4 milioane de doze în data de 4 decembrie 2020, la doar câteva zile după încheierea celei de a treia faze de testare. Toate acestea chiar înainte ca vaccinul să fie autorizat pentru uz de către FDA (18.12.2020). Ministrul israelian al sănătății a autorizat importul de vaccinuri Moderna în 4 ianuarie 2021.

Primele vaccinuri de la Pfizer au ajuns în Israel la data de 9 decembrie 2020. Până la data de 25 aprilie a.c., au fost vaccinați 55,4% dintre israelieni. Nu există informații publice conform cărora, până la această dată, să fi început vaccinarea cu Moderna în rândul populației israeliene.

Strategia de vaccinare s-a desfășurat, în această țară, într-un mod asemănător cu ceea ce s-a petrecut și în alte țări: în prima fază a fost vaccinată populația considerată de risc maxim, de 70 ani și peste. Grupurile de risc includ pacienții cu hipertensiune, boli de inimă, diabet, boli de rinichi, boli de ficat, boli neurologice, predispoziție la hipercoagulare, boli pulmonare cronice și obezitate. Persoanele cu vârsta peste 60 de ani au fost, de asemenea, considerate ca fiind expuse riscului.

Așadar, toți cetățenii israelieni au fost vaccinați, până la această oră, cu vaccinurile companiei Pfizer

Dacă Israelul va trece curând la vaccinarea cu serul de la Moderna, acest lucru va fi o dovadă în plus că ipoteza noastră este din nou validată. Estimăm că vaccinurile celor de la Moderna vor începe să fie utilizate abia după ce rata de vaccinare a cetățenilor israelieni se va afla undeva la 70% din populație. Această strategie de vaccinare poate fi observată în multe dintre țările care au semnat înțelegeri cu producătorii de la Moderna.

Datele de livrare și cantitățile tranșelor trimise de către Moderna în Israel sunt secrete prin contract. Nefiind date care ar trebui tratate ca sensibile, aceste informații ar trebui făcute publice spre interesul poporului israelian.  Încă un indiciu al secretomaniei binelui făcut cu forța.

Cui îi folosește?

 

(Visited 102 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.